Sterk beleid en samenwerking korpschef-burgemeester leidt tot verbeterde misdaadcijfers

Op 9 april 2016, over deze onderwerpen: Veiligheid
Cijfers criminaliteit totaal

De politiezone Haacht-Keerbergen-Boortmeerbeek heeft de criminaliteitscijfers vrijgegeven voor het jaar 2015. Voor Keerbergen zat er in 2015 weer een daling in, het derde jaar op rij dat de cijfers dalen. Sinds 2013 werken de korpschef en burgemeester Vansevenant (N-VA) goed samen om cijfers en statistieken op de voet te volgen en te reageren indien nodig. Herinnert u zich nog de inbrakenplaag rond het meer van Keerbergen in 2014? Sindsdien zijn er reeds 2 BIN's (Buurt Informatie Netwerken) opgestart en heeft de gemeenteraad na aandringen door de burgemeester beslist om een ANPR-cameraschild rond onze politiezone te plaatsen. Dievenbendes zijn natuurlijk niet dom en zullen hopelijk meer en meer onze gemeente vermijden en gemakkelijkere buit zoeken. 

Onderaan dit artikel de detailcijfers. We vergelijken de cijfers van 2015 met die van 2012. We kunnen spreken van een daling van de totaalcijfers van 18,75%. Bijna een vijfde dus. Als we in detail gaan kijken steken vooral de vermindering van de inbraken er uit, beschadigingen ongeveer een status quo, een daling van misdrijven tegen de lichamelijke integriteit en een daling van de drugsdelicten (met een opflakkering in 2014).

Ook onderaan dit artikel een overzicht in grafiek, hier zien we de trends duidelijk doorzetten. De blauwe cijfers (2012) zijn onder de coalitie OpenVLD/CD&V. De gele cijfers (2013-2015) zijn onder N-VA/CD&V coalitie.

Besluit. Deze gunstige cijfers zijn geen reden om de aandacht die dit bestuur en onze politie geeft aan het bestrijden van criminaliteit te laten verzwakken. Een constante samenwerking tussen burgemeester en politiediensten waar een continue communicatie is, blijft nodig. De verschillende interventies die onze politiediensten uitvoeren worden immers dagdagelijks gecommuniceerd aan korpschef en burgemeester. Indien trends zich laten zien en bijsturen van de focus nodig is, communiceren deze direct en sturen direct bij. Dit gekoppeld aan extra beleid zoals onze BIN's, ANPR en extra investeringen in onze politie leiden tot duidelijke resultaten. N-VA is voorstander van bijkomende extra investeringen in veiligheid, vooral in de modernisering van het politiekorps (ICT, telecommunicatie, uitrusting, ...) en het plaatsen van bewakingscamera's in gevoelige zones (sporthal, gemeenteplein, ...) in Keerbergen.

Hopelijk kunnen wij deze trend verder zetten en nog sterkere cijfers voorleggen volgend jaar. We werken er in ieder geval dagdagelijks aan. N-VA staat niet alleen federaal met minister Jambon voor een sterk beleid voor veiligheid, ook in Keerbergen bent u gegarandeerd dat veiligheid een topprioriteit is en blijft.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is