Plaatsen ANPR-camera’s goedgekeurd door gemeenteraad

Op 5 april 2016, over deze onderwerpen: Veiligheid
ANPR

De gemeenteraad van Keerbergen werd maandagavond gevraagd om advies uit te brengen omtrent de implementatie van een vast ANPR-netwerk op het grondgebied Keerbergen.

Het systeem zal gebruikt worden om verdachte bewegingen van voertuigen te volgen via de registratie van nummerplaten en de daaraan gekoppelde tijdstippen. Daders en verdachten kunnen hiermee in het kader van misdaadbestrijding geïdentificeerd worden. Vermits deze camera’s op publieke plaatsen geplaatst worden is de camerawet van 21 maart 2007 van toepassing en dient de gemeenteraad dit te behandelen.

“Op het grondgebied van Keerbergen zullen 2 camera’s geplaatst worden. Een camerasysteem, van het type G3S met 2 camera’s, dit is een type die het verkeer in 2 richtingen kan detecteren, zal geplaatst worden op de Tremelobaan ter hoogte van nummer 270. Deze zal als u van Tremelo komt uiteraard aan de rechterkant geplaatst worden.”, zegt burgemeester Dominick Vansevenant (N-VA).

“Een volgend camerasysteem van hetzelfde type zal geplaatst worden op de Mechelsebaan ter hoogte van nummer 126. Dit is gesitueerd aan de rechterkant als u vanuit Bonheiden naar Keerbergen rijdt tussen de Zandstraat en Trattoria 2000.”, gaat de burgemeester verder.

“Een derde camera van het zelfde type zal op grondgebied van de gemeente Heist o/d Berg staan ter hoogte van de Hoogstraat 72/74, deze camera zal dienen om verkeer dat de Schrieksebaan rijdt richting Keerbergen te registreren en zal ook alles wat van de Grensstraat komt detecteren. Uiteraard is met in totaal 10 camerasystemen niet de hele politiezone compleet dichtgemaakt, het is een eerste stap om onze politiezone in te kapselen met een systeem van intelligente camera’s”, besluit de burgemeester, verantwoordelijk voor veiligheid in onze gemeente.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is