Burgemeester Vansevenant gaat naar inwoners toe

Op 2 mei 2016, over deze onderwerpen: Efficient bestuur, Informatie en communicatie
Aanbellen

Niet alleen onze wijkbezoeken (in 2014 en 2016) zorgen voor een nauwere band tussen politiek en de bevolking, ook onze mandatarissen zijn zeer toegankelijk. Uit het Nieuwsblad:

Burgers verwachten een snelle reactie en dat heeft het merendeel van de burgemeesters erg goed begrepen. Meer dan de helft antwoordt zelfs binnen de dag op een mail. De meeste burgemeesters blijven ook vasthouden aan het spreekuur of communiceren via allerlei apps. 

Dominick Vansevenant (N-VA), burgemeester in Keerbergen, scoort een acht op tien en stelde meteen voor om persoonlijk langs te komen. “Dat werkt het beste, de drempelvrees valt zo weg”, zegt hij. “Mensen kunnen me via zowat alle apps bereiken, ook Skype en Whatsapp. Ik heb natuurlijk ook nog het spreekuur op woensdagavond en ook dat blijft populair. Maar zelf geef ik de voorkeur aan persoonlijke afspraken.” 

De burgemeester is naar eigen zeggen ook veel aanwezig op allerlei evenementen. “En om het evenwicht tussen mijn gezin en mijn mandaat te bewaren, betrek ik mijn vrouw en kinderen hierin. Ze gaan vaak mee en weten dat ik daar ten dienste sta van iedereen.”

(Bron: Nieuwsblad 30 april 2016) 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is