Vrouwen versterken Keerbergse N-VA-rangen

Op 26 maart 2012

Gemeentelijk preventiewerker Tina Somers, gemeenteraadslid Paula Geeraerts en Katelijne Vantomme kiezen resoluut voor N-VA.

N-VA Keerbergen pakt uit met vertrouwde, maar ook met enkele nieuwe namen op haar lijst. “In het bijzonder willen we nu al drie vrouwen voor het voetlicht brengen”, vertelt voorzitter N-VA Keerbergen, Johan Segers. Zo heeft Tina Somers voor een duidelijk engagement gekozen binnen onze partij. Zij geeft al meer dan twee jaar klank en kleur aan het alcohol- en drugbeleid in Keerbergen, Haacht en Boortmeerbeek. Ook Paula Geeraerts versterkt voortaan onze N-VA-rangen. Zij zetelt in de huidige CD&V/VLD-coalitie nog als oppositielid voor de lijst N-VA/Schroos, maar kiest voor de komende gemeenteraadsverkiezingen exclusief voor N-VA. Katelijne Vantomme maakte haar voorkeur voor N-VA al ruim twee jaar geleden bekend onder de vorm van een lidmaatschap, maar wil nu ook bij de komende gemeenteraadsverkiezingen dit engagement veruitwendigen.

Jongeren sterker maken

Tina Somers vertelt: “Vanuit mijn huidige functie als preventiewerker alcohol en drugs, kan het niet anders dan dat deze thematiek mij ook als aspirant-politicus niet los laat. Ik zie de bekommernis van ouders, ik zie welke schade alcohol en drugs kunnen aanrichten bij (jonge) mensen en hun omgeving. Desalniettemin - en gelukkig maar - blijft er een overgrote meerderheid van mensen die nooit drugs zullen gebruiken en de risico’s van alcohol perfect weten in te schatten. Ik wil er dan ook nauw op toezien dat er binnen de komende legislatuur werk wordt gemaakt van een beleid dat jongeren en ouders niet alleen informeert, maar ook sterker maakt in het licht van deze thematiek. Daarnaast blijft het strikt toezien op de alcohol- en drugswet eveneens een belangrijk speerpunt! Iets wat mijn inziens nu te weinig gebeurt.

Voorts wil ik vooral het sociale weefsel binnen onze gemeente versterken. Te beginnen bij een uitgebreide(re) vrijdagmarkt. Dat is toch dé plaats bij uitstek waarop mensen elkaar ontmoeten? En als het nog even kan een café op de markt met een leuk terras erbij. Mensen kijken immers graag naar mensen. De handel in en rond het gemeenteplein en de centrumstraat moeten een nieuwe stimulans krijgen. Conditio sine qua non is een ‘vergroening’ van ons gemeenteplein. We profileren ons graag als groene gemeente en zijn dat ook, maar het hart – gemeenteplein – is vooralsnog een stenen hart.

Ik ben ervan overtuigd dat de samenhang in een leefgemeenschap begint op gemeentelijk niveau. En iedereen weet dat meer samenhang het beste antigif is tegen een individualistische samenleving. Een warm, groen en hartelijk Keerbergen dat bruist van energie en bedrijvigheid: dat is iets waar ik voor wil gaan”, besluit N-VA bestuurslid Tina Somers.

Wat vertelt haar CV ons verder nog? 39 jaar, getrouwd en mama van dochter Esmée (6) en zoon Maxime(2). In een vorig leven actief als reporter/journalist op de nieuwsredacties van VRT en VTM. Als eindredacteur van ‘recht van antwoord’ heeft ze ook Goedele Liekens beter leren kennen. Vandaag de dag is ze naast preventiewerker zo nu en dan ook nog actief als copywriter en specialist in perscommunicatie. “Ik heb dus ’s avonds nauwelijks de tijd voor een glas wijn en een goed gesprek met mijn echtgenoot”, lacht Tina Somers.

Opbouwen en niet afbreken

Paula Geeraerts (53) voorstellen is ondertussen wat overbodig geworden: als geboren en getogen Keerbergenaar speelt Paula dan ook een thuismatch. Ook de N-VA als partijkeuze was voor haar een logische stap na het kartel N-VA/Schroos: “De keuze voor N-VA Keerbergen voelt voor mij dan ook een beetje als thuis komen. Het ideeëngoed ligt me nauw aan het hart. Samen met N-VA wil ik werk maken van een transparant en luisterend bestuur. Ik voel me geruggensteund door een sterk en tof team. IK kijk dan ook vol enthousiasme en goesting uit naar wat komen gaat”, vertelt het gemeenteraadslid.

Paula heeft 9 jaar – sinds 1995 – als Keerbergse ambtenaar gewerkt. Ze kent de werking van haar gemeente dan ook van binnenuit. Tijdens die 9 jaar heeft ze zich op verschillende beleidsdomeinen georiënteerd: jeugd, sport, cultuur, toerisme, evenementen, … “Allemaal thema’s die avond- en weekendwerk vereiste en waar dus niemand tuk op was. Maar waar ik me met veel plezier heb op ‘gesmeten’ ”, vertelt Paula; Zo werden de verschillende adviesraden (cultuurraad, jeugdraad, sportraad, seniorenraad) onder regie van Paula boven de doopvont gehouden. “Via die adviesraden heb ik jarenlang als brug gefunctioneerd tussen het gemeentebestuur en de diverse adviesraden”, vertelt Paula.

In 2006 stapte Paula, op voorspraak van Marcel Schroos, in de politiek. “Veel campagne heb ik nooit gevoerd, maar ik werd wel verkozen. Ik ben blij dat ik mijn politiek verhaal nu verder kan schrijven, maar dan met een N-VA signatuur”. “Ik ben opgelucht dat er een cultuurhuis komt en nog blijer dat het oude gemeentehuis waar zoveel mensen mooie herinneringen aan overhouden, daarbij behouden blijft. Want dat is dan ook nog het enige originele gebouw dat Keerbergen ‘rijk’ is. Ik wil wel waakzaam blijven voor de degelijke invulling van dat cultuurhuis. Ik zal er proberen voor te zorgen dat iédereen er zich kan thuis voelen en zijn gading vindt – van zeer jong tot zeer oud – en dat het een huis wordt waar het gans de dag gonst van het leven en de bedrijvigheid.”

Een ander actiepunt van Paula kunnen we samenvatten onder de noemer “authenticiteit”. “Het cultureel patrimonium is doorheen de jaren beetje bij beetje afgebrokkeld. We moeten vooral vasthouden aan datgene wat nog vandaag overeind blijft. Initiatieven die spontaan groeien vanuit de bevolking, moeten we ondersteunen. Want dat toont de kracht van ons samen-leven en het is jammer dat zoiets verloren gaat. Ik denk daarbij concreet aan de “Zeeptwandeling”. Dat was een begrip in Keerbergen. Een wandeling op tweede kerstdag langs de oevers van de Dijle. Daar kwamen gemakkelijk 4.000 mensen op af. Helaas is dit door een gebrek aan ondersteuning teloor gegaan. ”, besluit Paula.

‘best practices’ als inspiratie

Katelijne Vantomme (54) is na 16 jaar op Keerbergse bodem danig vergroeid geraakt met ‘haar’ gemeente. Zij is moeder van drie volwassen kinderen: David (20), Anne-Marie (27) en Marjolein (30).

“Wat ik mis in Keerbergen is vooral de moed om zich te laten inspireren door ‘goede voorbeelden’. Ik ben in Deerlijk opgegroeid – in alles zowat te vergelijken met Keerbergen – en wat ik daar gezien heb, dat inspireert me enorm. Daar is het gemeentebestuur er wèl in geslaagd om de middenstand naar het centrum te lokken. Daar is het hen wèl gelukt om een gezellige winkelstraat te creëren. Daar is het hen wèl gelukt om het verkeer in functie van het dorpsleven te organiseren. En ik kan zo nog wel even blijven doorgaan”, vertelt een gedecideerde Katelijne Vantomme. “Als voormalig zelfstandige ligt die middenstand me erg nauw aan het hart, ik ben ervan overtuigd dat een beetje gluren bij de buren zeker de moeite waard kan zijn! En we moeten daarbij zeker en vast het wiel niet opnieuw uitvinden. Ik geloof in de kracht van het samenwerken met de gemeentes rondom ons.”

Katelijne kijkt er naar uit om van haar gemeente een trekpleister te maken. “We beschikken immers over alle troeven. Alleen moeten we verder werk maken van degelijke fiets- en wandelpaden. Op de routes moeten we mensen de ruimte en gelegenheden gunnen om even halt te houden en te verpozen, een terrasje te doen, … . Een doordacht mobiliteitsplan dat aan elke inwoner de ruimte geeft om te genieten van zijn of haar dorp, draag ik hoog in het vaandel”, vertelt Katelijne.

Voorts laat Katelijne nog graag weten dat ze breeddenkend is en rechtvaardig en dat voor alles de waarheid haar absolute rechten heeft.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is