Restauratiepremie voor voormalig gemeentehuis Keerbergen

Op 9 maart 2013

Vlaams minister Geert Bourgeois, bevoegd voor Onroerend Erfgoed, kent een premie van 283.975,21 euro toe voor de restauratie van het voormalige gemeentehuis aan de Haachtsebaan in Keerbergen. Na de restauratie wordt het vroegere gemeentehuis volledig geïntegreerd in het nieuwe gemeenschapscentrum van de gemeente Keerbergen. 

Met deze restauratiepremie wordt zowel de binnen – als de buitenkant van het gemeentehuis gerestaureerd,” aldus minister Bourgeois. “Het buitenschrijnwerk, de trappen en de goten worden vernieuwd, de gevels gereinigd, en de wanden en lambrisering gerestaureerd. Na deze restauratie wordt het gemeentehuis geïntegreerd in de nieuwbouw aan de achterzijde, en moet het geheel een nieuw gemeenschapscentrum vormen.

Het voormalige gemeentehuis in Keerbergen dateert uit de tweede helft van de 19de eeuw. Tot 1998 bleef het gemeentehuis in gebruik, daarna verhuisden de gemeentelijke diensten naar een nieuw administratief centrum op het gemeenteplein. Nu krijgt het mooie gebouw een nieuwe publieke herbestemming: als deel van het nieuwe gemeenschapscentrum zal het voornamelijk dienst doen als kantoor – en vergaderruimtes. De nieuwbouw zal  een podiumzaal bevatten, een repetitieruimte, een polyvalente ruimte, enz.

 

Meer info?

Kris Snijkers (woordvoerder minister Bourgeois)

0492 722 988kris.snijkers [at] vlaanderen.be ()

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is