Onze ambitie is duidelijk: in 2013 meebesturen!

Op 30 mei 2012

N-VA Keerbergen maakt eerste drie lijstnamen en lijstduwer bekend.

Dominick Vansevenant (36), informaticus en al jarenlang actief binnen de Nieuw-Vlaamse Alliantie, zal de Keerbergse N-VA-lijst trekken. Op de tweede plaats staat Tina Somers (38), intergemeentelijk preventiewerker alcohol, drugs en tabak voor de gemeentes Keerbergen, Haacht en Boortmeerbeek. Koen Van Cleemput (54) sluit de rij van drie. Hij is manager bij Janssen Pharma en N-VA’er van het eerste uur. Johan Segers (52), oprichter en voorzitter van N-VA Keerbergen duwt de lijst. “Onze ambitie is duidelijk: we willen in 2013 meebesturen en zetten ons met deze namen alvast stevig op de verkiezingskaart in Keerbergen”, weet de voorzitter.

Een man met een plan

Dominick Vansevenant Dominick Vansevenant (36) heeft al een voortreffelijk politiek N-VA-parcours afgelegd en kent de politieke klappen van de zweep als geen ander. Dat is absoluut een meerwaarde. Hij is oprichter en voormalig voorzitter van N-VA Groot-Tienen. In Heist-op-den-Berg gaf hij de lokale N-VA-afdeling als ondervoorzitter mee vorm en inhoud. In Keerbergen bewijst ie zich als een meer dan voortreffelijk inhoudelijke sterke kracht.

Dominick Vansevenant wil van Keerbergen vooreerst een plek maken waar mensen deel uitmaken van een hechte gemeenschap.  Keerbergen moet een levende gemeenschap zijn in plaats van het slaapdorp dat het nu is. Voor Keerbergen is dat een uitdaging zonder meer! Maar via positieve acties en een beleid dat mensen aantrekt en samenbrengt, is dit zeker geen onmogelijke opdracht. “Autochtonen, inwijkelingen, senioren,  jeugd en ondernemers: allemaal hebben we een plaats in onze mooie, groene gemeente die goed bestuur verdient. De integratie van het te bouwen cultuurhuis, de bibliotheek, het gemeentehuis en het dorpsplein als het kloppende hart van Keerbergen dient als katalysator. Mobiliteit, infrastructuur en verfraaiing van de dorpskern met een bruisende horeca spelen hierin een cruciale rol”, vertelt Dominick.
Voor Dominick zijn voorts bestuursefficiëntie, ICT en onderwijs belangrijke thema’s. Door z’n unieke ligging moet Keerbergen, als scholenrijke gemeente, de troef van ‘onderwijs in het groen’ uitspelen. Dat moeten we mee helpen ondersteunen. Ook de veiligheid voor onze kinderen en andere zwakke weggebruikers is voor hem een vereiste. “Veilig met de fiets naar school gaan is helaas nog niet altijd een evidentie in Keerbergen.  De huidige burgemeester gaat prat op de investeringen in infrastructuur, maar we zouden dat graag uitbreiden naar meer en veiligere fietspaden en oversteekplaatsen. Want wie wil nu als ouder niét dat zijn kind op een verkeersveilige manier naar school kan stappen of fietsen?” Het hoeft dus geen betoog dat jongeren zijn stokpaardje vormen: “Met mij aan het roer kunnen ze zich verzekeren van een stem in het bestuur!”

Op professioneel vlak is Dominick Vansevenant ICT-consultant en biedt hij daarnaast met zijn BVBA Crazy Camel ook ICT-ondersteuning aan. Hij is lid van de Vlaamse Volksbeweging, UNIZO en van Natuurpunt Keerbergen.

Voorts trekt hij er in zijn vrije tijd graag op uit met zijn vrouw, Karin en drie kinderen Katelijn (4) en hun tweeling Joris en Renaat (8).

Vrouw in actie

Tina SomersTina Somers (38) heeft als ex-journalist en reportagemaker op de nieuwsdiensten van VRT en VTM de expertise onder de knie om zich in een snelvaart in te werken in complexe dossiers. De bekommernis voor maatschappelijke thematieken en problemen zit haar in het bloed. “Dat inspireerde mij  destijds om in de journalistiek te stappen. Maar is vandaag ook mijn drijfveer om een politiek engagement op te nemen. Het is dan ook mijn overtuiging dat er de voorbije ambtsperiodes heel wat kansen zijn blijven liggen. Hetgeen het meest opvalt is het handelscentrum, of liever de afwezigheid daarvan. De handel in en rond het gemeenteplein en de centrumstraat moéten een nieuwe stimulans krijgen. Ik ben met mijn gezin al klant bij de handelaars in Keerbergen, maar als ik bijvoorbeeld kinderschoenen nodig heb, dan moet ik al uitwijken naar Haacht of Tremelo. Inwoners moeten de kans krijgen om in het eigen dorp inkopen te doen en hebben daarbij nood aan een gevarieerd winkelaanbod. Voorts wil ik vooral het sociale weefsel binnen onze gemeente versterken. Conditio sine qua non is een ‘vergroening’ – en dus grondige heraanleg - van ons gemeenteplein. We profileren ons graag als groene gemeente en zijn dat ook, maar het hart – gemeenteplein – blijft vooralsnog een stenen hart. Dat moet een gezellig plein zijn, dat uitnodigt om even te blijven hangen en bij te praten”, vertelt Tina Somers

“Ik ben ervan overtuigd dat de samenhang in een leefgemeenschap begint op gemeentelijk niveau. En iedereen weet dat meer samenhang het beste antigif is tegen een individualistische samenleving. Een warm, groen en hartelijk Keerbergen dat bruist van energie en bedrijvigheid: dat is iets waar ik voor wil gaan”, besluit N-VA-bestuurslid Tina Somers.

“Vanuit mijn huidige functie als preventiewerker alcohol en drugs, kan het niet anders dan dat deze thematiek mij ook als aspirant-politicus niet los laat. Ik wil er dan ook nauw op toezien dat er binnen de komende legislatuur werk wordt gemaakt van een beleid dat inwoners niet alleen informeert, maar ook sterker maakt in het licht van deze thematiek. Daarnaast blijft het strikt toezien op de naleving van de alcohol- en drugswet eveneens een belangrijk speerpunt!

Wat vertelt haar CV ons verder nog? 38 jaar, getrouwd en mama van dochter Esmée (6) en zoon Maxime(2). Naast preventiewerker is ze ook nog actief als copywriter en specialist in perscommunicatie. “Ik heb dus ’s avonds nauwelijks de tijd voor een glas wijn en een goed gesprek met mijn echtgenoot”, lacht Tina Somers.

Vernieuwend lokaal gezondheidsbeleid

Koen Van CleemputDe liefde dreef Koen Van Cleemput (54) ruim tien jaar geleden in Keerbergse armen. En die liefde is sindsdien blijven groeien. Hem werd het Vlaamse en sociale gedachtegoed met de paplepel ingegoten. Samen met Johan Segers richtte hij in 2001 de lokale N-VA-afdeling in Keerbergen op. Met de ambitie om in Keerbergen een verschil te maken: niet morrelen in de marge, maar de zaken structureel aanpakken en blijvend veranderen.

Koen wil met zijn politiek engagement aan de kar trekken van een vernieuwend lokaal gezondheidsbeleid. “Een derde van de burgers ligt wakker van gezondheidsproblemen, van de stress of van gezondheidsrisico’s. Dat blijkt uit recent onderzoek. Ik wil tegemoet komen aan alle mensen die bezorgd zijn om hun gezondheid: ouders met jonge kinderen, senioren, al wie kampt met een verslaving of depressie, … . De gezondheid van de burgers bevorderen is voor mij dan ook primordiaal.”

Koen is verder actief bij de Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia, waar hij hard werkt aan het bijschaven van zijn muzikale vaardigheden. In het beroepsleven is hij als manager actief bij Janssen Pharma. Koen is ook lid van de Vlaamse Serviceclub de Marnixring.

Sterke ploeg garantie voor succes

Johan SegersDe voorzitter van N-VA Keerbergen, Johan Segers, motiveert zijn keuze voor deze opstelling als volgt: “We zijn uiterst tevreden dat we met deze namen naar de kiezer kunnen trekken. Alle drie hebben ze zich getoond als erg gedreven mensen met het hart op de juiste plaats. Mensen die naast de noodzakelijke inhoudelijke kwaliteiten om mee te besturen, ook en vooral het beste voor hebben met Keerbergen en haar inwoners. Stuk voor stuk ook mensen die de “kracht van verandering” – de N-VA- slogan voor de verkiezingen -  in Keerbergen wensen te veruitwendigen. Zelf wil ik als stichter van de lokale N-VA-afdeling vooral mijn schouders onder een ganse ploeg zetten door als lijstduwer te fungeren.” Voorts wil de voorzitter benadrukken dat ie integriteit van bestuurders en een transparant beleid hoog in het vaandel draagt. Het belang van een sterk onderwijs, dat in Keerbergen alle aandacht verdient, kan voor onze welvaart nauwelijks overschat worden. Daar wil de voorzitter mee zijn schouders onder zetten.

Johan Segers is als informaticus actief bij de Europese Commissie in Brussel en dit in opdracht van de firma Getronics.

Politiek is voor hem een passie. Hij is bestuurslid van het Vlaams Komitee (VKB) voor Brussel. Het versterken van de Vlaamse aanwezigheid in Brussel is daarbij zijn stokpaardje. Zijn politiek engagement is hem ingegeven uit voorliefde voor Vlaanderen en iedereen die er woont.
Hij is afkomstig uit het Gentse, maar leerde Keerbergen beter kennen door zijn studies aan de Leuvense universtiteit en vestigde zich hier definitief.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is