N-VA Keerbergen weigert tickets voor Rock Werchter

Op 20 juni 2014

Nu het festivalseizoen voor de deur staat, heeft iedereen zijn ticket al in de schuif klaarliggen voor Rock Werchter. Ook mensen met een openbare functie. “Wij willen de discussie over de deontologie van dergelijke verschijnselen opstarten”, zegt de Keerbergse voorzitter van N-VA Johan Segers: “Voor mijn part mag er binnen de regeringsvorming ook aandacht aan gegeven worden. Een integriteitscommissie zou zich over dergelijke onderwerpen moeten buigen.”

De gemeentebesturen en politiezones van de omliggende gemeenten rond Werchter ontvangen elk jaar een aanzienlijke hoeveelheid tickets voor Rock Werchter, Werchter Classic en Werchter Boutique. In totaal zijn er in 2013 vermoedelijk meer dan 2.000 diverse tickets gratis weggegeven voor een bedrag van tienduizenden, zo niet meer dan 100.000 EUR. Een ticket kost namelijk al snel meer dan 80 EUR per stuk.

N-VA Keerbergen heeft deontologische bezwaren tegen het ontvangen van deze tickets en zal deze daarom niet aanvaarden. Er is binnen de politiezone Haacht een breed onderzoek bezig. Zolang dit onderzoek loopt en zolang een integriteitscommissie geen sluitend oordeel velt over dit dossier weigeren wij deze tickets. Politiek staat of valt bij integer bestuur.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is