N-VA Keerbergen start campagne Keerbergen doneert

Op 13 april 2012

Positieve actie moet aantal Keerbergse donoren verdubbelen.

Keerbergen telt 477 inwoners die zich lieten registreren als orgaandonor. Lang niet slecht! “Maar met de vaststelling dat 1 op 3 patiënten in België zal sterven op de wachtlijst, willen we via positieve acties het aantal donoren doen stijgen, ook in Keerbergen! Vandaar de start van onze campagne: “Keerbergen doneert”. Ultiem doel? Tegen eind 2013 een verdubbeling van het aantal Keerbergse donoren”, vertelt  Johan Segers, voorzitter N-VA Keerbergen.

Het startschot van de campagne geven we met een gespreksavond op zaterdag 28 april. We willen daarmee de Keerbergenaars informeren en sensibiliseren. Na deze gespreksavond, zullen ook nog andere andere actiemomenten zullen volgen. Doel is de inwoners op gezette tijdstippen warm te maken voor deze thematiek.

Tijdens de gespreksavond komen drie getuigenissen aan bod.

Het verhaal van Renée Van Tricht beluister je als een thriller. Gelukkig één met goede afloop. In 1983 hoort Renée van Tricht dat haar pasgeboren zoontje Kurt nog maar één jaar te leven heeft. Zijn enige hoop op leven: een nieuwe lever. Het leven van Kurt krijgt dankzij de dood van een Spaans jongetje een volledig andere wending. Renée blijft worstelen met de gedachte aan dit overleden kindje. Maar contact met de donorfamilie is bij wet verboden. Na achttien jaar trekt ze zelf naar Spanje, maar kan ze ook de identiteit van het overleden Spaanse kindje achterhalen? Een emotionele getuigenis van Renée, maar ook een verhaal over zin en onzin van anonimiteit bij orgaandonatie, een warm pleidooi voor orgaandonatie an sich en een betere kennis van de wet op orgaandonatie en zoveel meer! (http://www.reneevantricht.be/).

Dokter Bart Oris, urgentiearts Heilig Hartziekenhuis Lier, kent als geen ander de moeilijke gesprekken met familieleden van potentiële donoren. Voor de wet is iedereen donor, tenzij je eerder zelf verzet aantekende. Toch wordt rekening gehouden met de wens van de nabestaanden en wordt de onmogelijke vraag hen voorgelegd.

Raf Somers vertelt als patiënt op een nuchtere doch ludieke manier zijn ervaringen. Een getuigenis die je niet mag missen!

Deze gespreksavond gaat door op 28 april 2012 in Keerbergen. Parochiezaal Berk en Brem, Michielsstraat 20, 3140 Keerbergen. Aanvang om 20.00 uur. Iedereen is welkom en de inkom is gratis.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is