N-VA Keerbergen kiest nieuw afdelingsbestuur

Op 17 maart 2022

Na een noodgedwongen coronapauze kwamen de leden van N-VA Keerbergen op 16 maart 2022 bijeen om een nieuw afdelingsbestuur te kiezen. Oud-burgemeester Dominick Vansevenant en gemeenteraadslid Greet Van Camp zullen als voorzitter en ondervoorzitter N-VA Keerbergen in rechte lijn naar de verkiezingen van 2024 te leiden. Zij worden hierin bijgestaan door penningmeester Ann Bynens en secretaris Lisa van den Dries.

“Ik moet – na Bart De Wever – zowat de langstzittende afdelingsvoorzitter van Vlaanderen zijn” glunderde aftredend voorzitter Johan Segers. “Maar ik heb het altijd enorm graag gedaan. Politiek is een enorme harde stiel, maar ik kan na al mijn jaren als voorzitter zeggen dat de meeste mensen, in lokale politiek, dit doen met volle overtuiging en met een hart voor onze gemeente. Ik laat onze partij in goede handen achter”.

Nieuwe voorzitter Dominick Vansevenant is geen onbekende. Vader van 3, informaticus van opleiding en werkzaam bij het Nationaal Crisiscentrum, maar tevens oud-burgemeester van Keerbergen tussen 2013 en 2018. Met zijn eerste speech als voorzitter is de toon gezet: “Het vertrouwen van onze leden doet mij veel deugd en ik zal als voorzitter onze partij dan ook verder ondersteunen en uitbouwen tot wie we zijn: een charmante club van vrienden, een hoop harde werkers en vooral de natuurlijke bestuurspartij in Keerbergen. Onze gemeenteraadsfractie levert uitstekend werk om de hiaten in het huidige OVLD-CD&V beleid aan te kaarten, nu gaan we ook duidelijk maken aan de Keerbergenaar dat zij/hij beter verdient.”

Greet Van Camp, zelfstandige verzekeraarsmakelaar en gemeenteraadslid blijft aan als ondervoorzitter. “Ik verheug me erop om de dagelijkse werking van onze partij te blijven verbeteren, zeker nu we na corona opnieuw meer mensen mogen zien. In de gemeenteraad blijven we tegelijk met gezond verstand verder constructief oppositie voeren.”

Voorzitter en ondervoorzitter worden bijgestaand door een team van sterke vrouwen. Lisa van den Dries, zelf gemeenteraadslid, wordt secretaris. Ann Bynens, zelfstandige en reeds enkele jaren trouw bestuurslid, zal als penningmeester de boekhouding waarnemen. Frank Van Nuffelen zal in de gemeenteraad als fractievoorzitter voor de N-VA fungeren.

De aftredende bestuursleden zullen nog steeds actief een rol in de N-VA opnemen. Vooral oud-penningmeester Jo Daems en secretaris Lena De Clippeleer kregen een welverdiend applaus voor hun jarenlange engagement.

Ook geprikkeld om lokaal het verschil te maken? Kriebelt het om je in te zetten voor een beter Keerbergen? Sluit je aan bij onze afdeling en contacteer keerbergen [at] n-va.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is