Rioleringsproject Lozenhoek

Op 30 augustus 2016, over deze onderwerpen: Milieu en duurzaamheid
Riolering

Schepen van leefmilieu, Frank Van Nuffelen (N-VA) reageert zeer positief op het goede nieuws dat we vorige week kregen vanuit de Vlaamse regering.

"Sinds het begin van 2013 hebben we vanuit het college sterk aangedrongen bij de minister op deze subsidies om de ontbrekende riolering in het oosten van onze gemeente te kunnen realiseren. Dit was trouwens een terechte vraag van vele inwoners uit de Lozenhoek tijdens de vorige verkiezingen. In de Heidestraat bv. wordt tot op vandaag het afvalwater ongezuiverd geloosd in de grachten die hier dienst doen als open riool, wat bij droge perioden in het voorjaar en de zomer leidt tot ondraaglijke stankhinder en het kwetsbare milieu ernstige schade toebrengt. 

Met de aanleg van deze nieuwe gescheiden riolering zal niet alleen in deze straten het regenwater definitief afgekoppeld worden van het huishoudelijke vervuilde afvalwater, maar creeëren we ook de noodzakelijke ontbrekende verbinding om het regenwater van die andere straten waar reeds in het verleden een gescheiden riolering werd aangelegd, via de Nieuwstraat en de Oude Dijkstraat, rechtstreeks naar de Raambeek te kunnen leiden. De gemeente zal bij de aanleg van deze gescheiden riolering, ook nieuwe wegen en veilige fietspaden in een stukje van de Nieuwstraat en de Oude Dijkstraat aanleggen. Tegen april 2017 gaan we het voorontwerp uitwerken en indienen bij de Vlaamse regering, de uitvoering wordt voorzien vanaf de tweede helft van 2018", zegt Frank Van Nuffelen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is