Wiens brood men eet diens woord men spreekt

Op 6 juli 2013

Naar aanleiding van de flauwe reactie van Open VLD op het voornemen van ons gemeentebestuur om een Vlaams volksfeest te organiseren op 7 juli willen we als N-VA reageren.

Al jaren wordt de Vlaamse Feestdag gevierd in Keerbergen. We hebben er als bestuur voor gekozen om dit op een andere manier verder te zetten. We laten onze inwoners het gemeentelijk park herontdekken. We hebben de lokale HORECA en producenten van streekproducten gevraagd om samen met het bestuur de Keerbergse proeverij te organiseren. We combineren dit mooie, nieuwe initiatief met muziek en een toespraak. Dit feest zal trouwens de helft kosten van de edities van de voorbije jaren.

Jammer dat de Open VLD, waar de V toch staat voor Vlaamse, tegen het vieren van de Vlaamse feestdag is! Wordt dit aan voormalig burgemeester Schevenels opgelegd door haar nieuwe werkgever, de Franstalige liberalen MR? Het gezegde: “Wiens brood men eet diens woord men spreekt” is voor haar duidelijk van toepassing. Staat de Open VLD vanaf nu voor de verfransing van Vlaams-Brabant?

Burgemeester Dominick Vansevenant: “Dat een deel van de Keerbergenaren van buitenlandse origine is, is een goede zaak. Ze zijn een verrijking en kunnen zelf wel bepalen hoe ze over politiek denken. Open VLD hoeft deze mensen geen woorden in de mond te leggen. Mijn eigen echtgenote is zelf van Nederlandse afkomst. Dit bewijst enkel maar hoe bekrompen OpenVLD denkt en nog altijd niet kan verwerken dat het de verkiezingen zwaar verloren heeft (Keerbergen2020 -4 zetels, N-VA +6 zetels).”

Wat betreft de spreker, Peter De Roover staat op de lijst van gesuggereerde gastsprekers van het Vlaanderen Feest comité met de steun van de Vlaamse overheid en VIA. Peter De Roover is trouwens chef politiek van het maandblad Doorbraak, niet de chef van de VVB.

http://11daagsevlaanderen.net/suggesties/sprekers/

We hebben alle gemeenteraadsleden opgeroepen om zoals de vorige jaren de handen uit de mouwen te steken. Kan men veronderstellen dat de gemeenteraadsleden van Open VLD zich liever niet inzetten voor dit evenement? We hopen dat anderen binnen de Keerbergen2020 fractie zich wel wensen in te spannen voor dit Vlaams Volksfeest.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is